Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФОРТЕКАЛ / FORTECAL

Съдържа биластин, микрокристална целулоза, картофено нишесте, колоиден силициев анхидрид, магнезиев стеарат

fortecalПредназначение

Този антихистаминов продукт се препоръчва при сенна хрема и други алергични състояния с кихане, запушен нос, зачервени и сълзящи очи. Приложим е при копривна треска.

Как се приема

ФОРТЕКАЛ е лекарствен препарат за подрастващи на възраст над 12 години и възрастни. Нормалната дозировка е една таблетка дневно, която се поглъща с чаша вода. Препоръчва се прием в едно и също време – обикновено сутрин на гладно, един час преди закуска.

Възможни нежелани ефекти

ФОРТЕКАЛ може да предизвика странични ефекти, които трябва да бъдат щателно проследявани и при усилване или проявено влошаване на опасни симптоми да се търси лекарска помощ. Възможни са главоболие и замайване, нарушаване на съня, сухота в устата и стомашен дискомфорт, болки и гадене, повръщане. Съобщавано е за гастрит, разстройство, необичаен апетит. Има случаи на треска, състояние на безпокойство и тревожност.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не е подходящ за вас, ако сте алергични към някоя от съставките му или страдате от тежко бъбречно заболяване. ФОРТЕКАЛ не се прилага за деца под 12 години. Тъй като приемът му може да причини замайване, преценете дали сте в състояние да шофирате или да извършвате операции с тежки машини.
По лекарска преценка медикаментът може да бъде препоръчван на бременни.
ФОРТЕКАЛ не следва да се приема с храна или плодов сок, особено сок от грейпфрут, тъй като това намалява ефекта от действието му.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако имате друго хронично заболяване и вземате постоянно лекарства, свързани с него, направете задължително консултация с терапевта си за възможното съвместяване на медикаментите. Особено внимание изисква приемът на антибиотици, препарати за стенокардия, медикаменти за хора с трансплантирани органи, ХИВ-позитивни, противогъбични лекарства.

______

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 20 таблетки х 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *