Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Седем болести, които пролетта отключва (2)

Преходът от зима към пролет е очакван и желан, но нерядко първите дни на този светъл сезон ни създават проблеми в здравословен план. Променливото време атакува отслабения ни организъм и причинява болки в най-податливите му точки.

Woman Holding Cup of Water and LemonЕто кои още заболявания ни измъчват по-интензивно от обичайното през този сезон, според medikforum.ru:

* Заболявания на ставите и гръбнака. Най-зле се чувстват хората с тези проблеми във влажно и ветровито време, което е присъщо на ранната пролет. Пристъпите на радикулит като най-разпространено страдание от тази група могат да бъдат провокирани от настинки, вирусни инфекции, претоварване с тежести, злоупотреба с алкохол. Зле се отразява и продължителното време, прекарано в седнало положение. Много е важно в такова време да се избягват контактите с инфекциозно болни, хората с двигателни проблеми да се движат повече.

* Хронични проблеми на дихателната система. Всякакви фарингити, синузити и бронхити бързат да напомнят за себе си и най-често това се случва след някоя настинка. Предупреждението е банално: не се обличайте според датата в календара, а според реалната картина: колко градуса е навън, вали ли, има ли вятър. Веднага щом усетите, че носът ви е запушен, трябва ефективно да се заемете с хремата. Иначе инфекцията ще се спусне надолу и като нищо ще си докарате някой бронхит. Не бързайте да “удряте” проблема със силни лекарства: ако се действа навреме и систематично, прости действия като смъркане на солена вода, гаргара с билкова отвара и топъл чай могат да ви спасят от по-сериозен проблем.

* Вирусът на херпеса също атакува при настинки и отслабен имунитет. Хубаво е да се поема пълноценна храна с много витамини, да се осигурява достатъчно сън и да се ограничават сладкото и алкохолът.

* И хипертонията напомня за себе си през пролетта. Провокациите обичайно идват отвън: променливо атмосферно налягане, смяна на биоритмите, променливост на природните явления. Приз пролетта артериалното налягане следва да се проследява по-внимателно и редовно и да се контролира чрез предписаните медикаменти. Важен е режимът с редуване на труд и почивка, разходките на чист въздух и ограниченото потребление на сол.

* Пролетна депресия – науката няма единно мнение за точния механизъм, по който тя възниква. Вероятно имат значение фактори като смяната на биоритмите, хормоналният статус, пренастройъването на тялото към новия сезон. Самонаблюдавайте се и при проявата на тревожни симптоми потърсете специалист. Внимавайте, ако често сте потиснати, губите апетит, чувствате постоянна умора, получавате сърцебиене и крайниците ви са студени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *