ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 лечебни билки, които можете да си отглеждате на балкона

Билките са сред най-добрите и най-лесните неща, които могат да растат у дома.

Те нямат нужда от голямо пространство и винаги ще можете да си наберете свежи зелени подправки, когато приготвяте салати или ястия.

лечебни билки
Лечебни билки

Градински чай

Против хипертония, против диабет, противовъзпалително и антимикробно растение. Плюс това помага да очистите кръвта си и дори предотвратява болестта на Алцхаймер.

Див или зловонен здравец  (Geranium robertianum)

 

Работи за увеличаване на имунния отговор на организма и способността му да се възстановява. Има много уникална способност да пречиства кръвта. Помага при ревматизъм, подагра и намалява раковите клетки. Пийте като пресен билков чай.

Киселец

Тази билка е фантастична при лечение на рак. Има диуретично действие и може да се използва за отстраняване на излишната течност от тялото и като тоник за пикочния тракт и бъбреците. Листата са богати на витамин С и от тях става страхотна зелена салата, а можете да си направите и яхния от киселец вместо спанак. При отглеждането трябва да знаете, че предпочита влажна, но добре дренирана почва. Расте в район с по-малко слънце и частична сянка. Той няма да вирее добре в горещо време.

Маточина

Тази билка успокоява нервното напрежение и тревожност, стимулира съня и ускорява зарастването на херпеси.

Босилек

Листата му съдържат етерични масла, които имат мощни антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. Той е чудесен източник на желязо и витамин А.

Кориандър

Това е една страхотна билка, която помага на организма за детоксикация на тежки метали и подкрепя черния дроб в този процес. Добавяйте кориандър на всяка салата!

Магданоз

От всички билки магданозът е номер едно и на ползи, и на вкус. Той е  страхотен за имунната система, помага за промиване на излишните течности от тялото, лекува нервната система и тонизира костите

Розмарин

Съдържа кафеена и розмаринова киселина – и двете са мощни антиоксиданти, както и противовъзпалителни агенти. Билката е добър източник на антиоксиданта витамин Е (алфа-токоферол) и други важни антиоксиданти. Добавянето на розмарин при готвенето на месо ще помогне за намаляване на канцерогените. Розмаринът се справя добре със суша и бедни почви, но предпочита слабо алкални почви.

Мента

Ментата е страхотна за храносмилането и е чудесен ароматизатор за устата. Расте като горски пожар, така че винаги я засаждайте в отделен съд от други билки.

Кралицата на билките – тученицата (Portulaca oleracea)

У нас се изкоренява като плевел, но всъщност това е много полезен зеленчук.  Помага за  подобряване на зрението, регулира кръвната захар, предпазва от инфаркти, от рак. Режат се листата на салата, може да се прибави магданоз. Друг много вкусен вариант е да се приготви салата „Снежанка” – вместо краставици се слага тученица. Не е приятна за варене и замразяване, защото става лигава.

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *