ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Храни и витамини за здрава и сияйна кожа (2)

Ето как палитрата от витамини храни кожата отвътре: и как да си ги набавим, разказват от webzdrav.ru

vit2Витамин В. Витамините от В-групата са важно условие за кондицията на кожата. Всички те са необходими в комплекс. Витамин В1 се бори с преждевременното стареене на кожата, В2 е важен за хубавия тен. Недостигън на В6 провокира дерматити, В9 намалява вредното въздействие на външните фактори върху кожата. Много витамини от В- групата се съдържат в пълнозърнестия хляб, в житните кълнове, бобовите храни, дробчетата, патладжаните и зелените подправки.

Витамин РР. Необходим е за поддържане на защитните функции на кожата. Това е много важно: витамин РР е активен участник в окислително-възстановителните процеси, които произтичат в кожата.
Този витамин се съдържа в месото, млякото, пшеничните трици, фъстъците и бирената мая.

Витамин D. Нужен е на кожата, за да остане млада по-дълго време – витаминът забавя процесите на стареене. Съдържа се в морската риба, дроб от треска, краве масло, яйца и морско зеле.

Витамин F. Това е комплекс от полиненаситени мастни киселини, необходим на кожата в качеството му на антиоксидант. Помага на организма да се бори със свободните радикали, възстановява клетъчните мембрани. Набавяме го от лененото семе, масло от ленени семена, бадеми и фъстъци.

Витамин К. Той успешно се бори с всички лунички и петънца. Не допуска отоците. Набавяме го от зелето, морковите, спанака, доматите, тиквата и червените боровинки.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *