Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АНТИСПАЗМИН / ANTISPASMIN

Съдържа мебеверин хидрохлорид, лактоза, пшенично нишесте, повидон, магнезиев стеарат, талк, съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат, титанов диоксид, триетилов цитрат.

antispazminПредназначение

АНТИСПАЗМИН е лекарствен препарат от групата на спазмолитиците. Прилага се за облекчаване на симптомите при синдром на раздразненото дебело черво, спастичен колит и запек, други болезнени състояния, свързани със спазми в коремната област.

Приложението на АНТИСПАЗМИН изисква лекарско мнение и потвърдена диагноза. Обикновено насочващи прояви за потребност от този медикамент са стомашните болки със спастичен характер, болезнено подуване на корема с газове, запек и диария, изтъняване на фекалиите.

Приемът на АНТИСПАЗМИН дава подобрение след неколкодневна употреба, като неутрализира спазмите и възстановява нормалните чревни функции. Ако сте приемали медикамента две седмици и не чувствате подобрение, потърсете помощ от специалист.

Как се приема

Таблетките АНТИСПАЗМИН се приемат 20 минути преди хранене с вода. Не стривайте и не дъвчете! Обичайната доза е една таблетка 2-3 пъти на ден. Желателно е хапчетата да се вземат в постоянни часове. Лимитът за едно денонощие е три таблетки.

Ако неколкодневният прием подобри състоянието ви, опитайте да намалите дневната дозировка.

Възможни нежелани ефекти

АНТИСПАЗМИН може да причини реакции, за които трябва да се консултирате с вашия терапевт. Съобщавано е за сърбеж и червени обриви, възпаление на кожни участъци, задушаване. В редки случаи се наблюдава оток и подуване на лицето или на устните и езика. Най-вероятно това се дължи на непоносимост към някой от компонентите на медикамента. Спрете приема, ако симптоматиката се усложнява или ако имате други смущения, свързани с приема на лекарството.

Кога НЕ БИВА да се приема

АНТИСПАЗМИН не е подходящ за бременни, кърмачки и лица на възраст под 18 години.
Не бива да се приема от пациенти с алергия към някоя от съставките, бъбречно болни и с отклонения в чернодробните функции.

Консултирайте се с лекар за безопасността на приема, ако имате тежка форма на запек, болезнено уриниране или необичайно вагинално кървене. Медикаментът принципно е неприложим при силно гадене и повръщане, при необичайно усещане за постоянна умора, при кръв в изпражненията или черни фекалии, при остри температурни състояния.

Не оказва влияние върху вниманието и концентрацията, което не ограничава шофирането в режим на АНТИСПАЗМИН.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни

Усреднена цена в аптеките – 7.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *