Начало / Семейство и бременност / Бременност и кърмене / Роди се бебе от извънматочна бременност!


Роди се бебе от извънматочна бременност!

Млада жена от Танзания роди бебе, което се е развило в коремната й кухина. Медиците определят случая като уникален, тъй като и детето, и майката в момента се радват на добро здраве.

izvanmatochna-bremennost-199x30022-годишната жена потърсила лекарска помощ заради постоянни болки в корема, описват от medikforum.ru. Тя била бременна в 32-ра седмица и се притеснявала, че бебето престанало да се движи. Рутинните прегледи до този момент не показвали отклонения в бременността. Изследването чрез скенер обаче установило, че се касае за извънматочна бременност и бебето се развива в коремната кухина на майката.

Странното в случая е, че плодът растял без обичайната защита на маточната стена и околоплодните води. Лекарите смятат, че първоначално зародишът е започнал развитието си във Фалопиевата тръба, а след това по някакъв начин попаднал в коремната кухина вместо в матката.

Лекарите веднага решили да направят секцио и на бял свят се появило добре развито момиченце с тегло 1700 грама. Разбира се, то прекарало известно време в болнично заведение, но сега вече си е вкъщи. Майката също останала в клиниката, тъй като имала тежка анемия и се наложило да й преливат кръв.

Този вид извънматочна бременност често остава неразпознат. За разлика от други подобни аномалии в случая има шансове да се роди бебе, но има и много висок риск от смърт на майката поради тежки вътрешни кръвоизливи. Преди три години подобен случай е имало и у нас с родилка от Видинско.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб