Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прочетете защо не трябва да хвърляте покълналия чесън!

Винаги купувате много чесън и той покълва, преди да го използвате? Оказва се, че тези ярко зелени филизи не са лоши.

Чесън, който е покълнал има значително по-високи нива на антиоксиданти в сравнение с по-свежия, установи ново проучване. Все по-голям брой хранителни компании и ресторанти вече предлагат покълнали зърна, ядки и бобови растения, защото процесът в действителност подобрява хранителния им състав. Ето какво се случва: „Растенията са много податливи на атаки от бактерии, вируси и насекоми по време на покълването“, казва авторът на изследването Jong-Sang Kim. „Това ги кара да произвеждат различни химикали, наречени фитоалексини (phytoalexins), за да се защитят. Повечето от тях са токсични за микроорганизми и насекоми, но полезни за човешкото здраве. “

Покълнал или не – чесънът винаги е добър избор. Все пак прорасналите скилидки не трябва много да отлежават, а се консумират до 1 седмица.

И двете разновидности са супер полезни за здравето ни, поради съдържащите се в тях съединения. Достатъчно доказателства има, че алицинът забавя атеросклерозата (втвърдяването на артериите с възрастта), регулира кръвното налягане и намалява риска от рак.

Рецепта как да си направите кълнове от семена на див чесън:

Кълновете от чесън съдържат витамини А, В1, В2, В9, С и Е и множество минерали. Имат мощни противовъзпалителни, антиревматични и диуретични свойства.

Накиснете семената във вода, колкото да ги покрие за 12 часа – от вечерта до сутринта. След това ги сложете в цедка и ги изплакнете на течаща вода. Разстелете ги в тавичка на тънък слой и ги промивайте 2-3 пъти на ден, като всеки път ги изцеждате много добре, за да не загниват и мухлясват. След 7-8 дни са готови и можете да ги добавяте към салатата си. Съхраняват се в хладилник.

 

 

Най-ефикасната рецепта от баба против кашлица!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *