5 капани за нездравословна храна в офиса, които трябва да избягвате!

Може би си мислите, че работата е място, където отивате, за  да изкарате пари за прехраната си, но това също може да бъде мястото, където хранителните изкушения дебнат зад всеки ъгъл.

Това се случва, когато вашите колеги искат да споделите с тях поничките им сутрин или донасят  торта за празнуване на рожден ден. Да се противопоставим на тези боклуци и хранително-вкусови клопки!

Закуска с храни-боклуци

Шефът ви си мисли, че ви прави услуга, като донесе кутия от сладки понички или нишестени гевреци за закуска. Стойте далеч от такава храна! Няма да се подложите на изкушението, ако сте закусили преди да се отправите към офиса. Ако нямате време да закусите, заредете бюрото си със диетични овесени бисквити или сушени плодове, а може и пресни според сезона.

Бонбони и шоколади

Ако вашият колега държи бонбони на бюрото си, направете всичко възможно да не минавате покрай бюрото му, за да не се изкушавате да си вземете няколко парчета всеки път. За да не се изкушавате да хапвате сладки захарни бонбони и закуски, трябва да намалявате стреса. Напрежението кара организма ви да иска глюкоса, от която се нуждае мозъка.

Нездравословна храна за обяд

Не може да ядете пълни торби с чипс и сладки десерти! Това не само е вредно за талията, но и за цялостното ви здраве. При невъзможност да излезето от офиса, за да хапнете в близкото заведение една прясна салата и пиле на грил, намерете начин да изпиете един бульон с две филийки пълнозърнест хляб.

Вендинг машина

Според проучване  75 % от работещите в офиси вендинг машини съдържат нездравословна храна. Избягвайте изкушението да правите отчаяни следобедни посещения на тези автомати.

Гладуване и жадуване

В никакъв случай не бива да допускате глад и жажда! Първата ви и основна задача при отиване на работа е да сложите в торбичката си едно шише с литър и половина вода (освен ако шефът ви не се е погрижил в офиса да имате винаги минерална или изворна вода). Купете си пълнозърнести бисквити, банани, ябълки, сушени плодове, ядки и хапвайте често и по малко.

 

 

 

Топ 10 на храните за отслабване!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *