По-красиви на 8-ми март със съветите на мама

Женските тайни за красота нямат край. Да почерпим от опита на нашите майки!

За чиста кожа

Никога не си лягайте, преди да сте почистили лицето от грима. Използвайте смес от равни части лимонов сок и розова вода. Натопете па­мучен тампон в лосиона и почиствайте кожата вечер и сутрин.

 

За редовен стомах

Жените се чувстват красиви, когато са леки и подвижни, което зависи от това колко редовен е стомахът. Сутрин на гладно изпивайте чаша хладка вода и хапвайте по две-три сушени сливи -тази рецепта е по-ефикасна от лаксативите.

 

За гладка и мека кожа

Краставиците са редовно на пазара, включител­но и в студените дни. Тяхната кора е идеално средство за освежаване на лицето – след маска, която престоява десетина минути, кожата е по-мека и гладка.

 

За бели зъби

Пийте газираните напитки със сламка – така се ограничава времето за контакт между емайла на зъбите и захарта и киселините, които се съдър­жат в напитките.

 

За изсушена коса

Ако краищата на косата ви са много сухи, нама­жете ги с малко крем за ръце. След като престоят така десетина минути, ги изплакнете.

 

Благотворна вана 

Във водата на ваната разтворете малка шепа сода бикарбонат – от нея кожата на тялото се овлаж­нява и омеква. Ефектът е и релаксиращ.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *