Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

“Умна” гривна алармира за опасни химикали

Портативно устройство във вид на гривна помага да се определи рискът за здравето при контакти с вредни съединения.

grivnaУчени от университета в Орегон създадоха приспособление, което бързо определя наличието на вредни за здравето съединения във въздуха или средата, до която се докосваме. Както е известно, токсични съединения попадат в организма ни всеки ден от въздуха или когато докосваме различни предмети и стоки.

Множество такива съединения могат да бъдат открити в потребителските стоки, обясняват от meddaily.ru. Няма практика стоките да се тестват системно за токсичност. Доскоро подобни замервания се правеха рядко и само при специални случаи, като за това бяха нужни дълги въпросници и лаборатории. Новосъздадените силиконови гривни могат да “разпознаят” много лесно опасните компоненти в средата.

Няколко такива гривни били раздадени на доброволци, за да се провери наистина ли могат да откриват токсичните съединения. Гривните разпознават 49 субстанции и могат да дадат ориентация за концентрацията им в съответната среда. Сред тях са полицикличните ароматни въглеводороди, някои от които са канцерогенни; антипирените, съединения от пестицидите, полихлорираните дифенили, фармацевтични продукти. Съвременната наука наброява около хиляда продукта,за чиято наличност в определени точки трябва внимателно да се следи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *