Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Виж как се тровим от хранителните опаковки!

Много от опаковките за съхранение на хранителни продукти са потенциално опасни за здравето. Проблемът е коментиран в специализираното издание Epidemiology and Community Health.

otrovaХората непрекъснато контактуват с химически продукти, без да го забелязват: синтетичните опаковки на храната и напитките им може да имат незначително влияние, но то е постоянно!

Всички опаковки на храни по правило са от пластмаса или съдържат синтетичен материал, който е в директен контакт с храната, отбелязват от medlinks.ru. Това се отнася дори за невидимия пластмасов филм върху картонената кутийка или за пластмасовата капачка на стъкления буркан.

Основната опасност иде от съдържащия се в опаковките формалдехид. Както е известно, формалдехидът е канцерогенен агент, който причинява злокачествени изменения в носоглътката.

В опаковките има и вещества, които нарушават работата на ендокринната и репродуктивната система – става дума за бисфенол А, трибутилен, триклозан. Доказано е, че бисфенол А предизвиква деформации на ДНК в сперматозоидите, а също така се смята за една от причините за раковите заболявания на простатата и млечната жлеза.

Количеството на химическите вещества, използвани в производството на опаковки за храни, е над 4 000. Потребителите са изложени постоянно на микротоксичното им въздействие.

Много учени се ангажират с изследването на потенциалните опасности, които създават опакованите храни. Счита се, че има непосредствена връзка между опаковките и хроничните заболявания, включително рак, затлъстяване и диабет.

По данни на Световната здравна организация две трети от смъртните случаи в развитите страни се дължат на хроничните заболявания. 16% от смъртните случаи са с хора на възраст под 60 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *