ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Виж как се тровим от хранителните опаковки!

Много от опаковките за съхранение на хранителни продукти са потенциално опасни за здравето. Проблемът е коментиран в специализираното издание Epidemiology and Community Health.

otrovaХората непрекъснато контактуват с химически продукти, без да го забелязват: синтетичните опаковки на храната и напитките им може да имат незначително влияние, но то е постоянно!

Всички опаковки на храни по правило са от пластмаса или съдържат синтетичен материал, който е в директен контакт с храната, отбелязват от medlinks.ru. Това се отнася дори за невидимия пластмасов филм върху картонената кутийка или за пластмасовата капачка на стъкления буркан.

Основната опасност иде от съдържащия се в опаковките формалдехид. Както е известно, формалдехидът е канцерогенен агент, който причинява злокачествени изменения в носоглътката.

В опаковките има и вещества, които нарушават работата на ендокринната и репродуктивната система – става дума за бисфенол А, трибутилен, триклозан. Доказано е, че бисфенол А предизвиква деформации на ДНК в сперматозоидите, а също така се смята за една от причините за раковите заболявания на простатата и млечната жлеза.

Количеството на химическите вещества, използвани в производството на опаковки за храни, е над 4 000. Потребителите са изложени постоянно на микротоксичното им въздействие.

Много учени се ангажират с изследването на потенциалните опасности, които създават опакованите храни. Счита се, че има непосредствена връзка между опаковките и хроничните заболявания, включително рак, затлъстяване и диабет.

По данни на Световната здравна организация две трети от смъртните случаи в развитите страни се дължат на хроничните заболявания. 16% от смъртните случаи са с хора на възраст под 60 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *