ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КЛАРИНАЗЕ / CLARINASE

Таблетки с удължено освобождаване, съдържат лоратадин, псевдоефедринов сулфат, лактоза, царевично нишесте, повидон, магнезиев стеарат, захарни и стабилизиращи компоненти на обвивката

Clarinase_120_5mgПредназначение

Клариназе е медикамент, приложим при алергични пристъпи и простуда. Облекчава симптоматиката при ринит и сезонна хрема – сърбеж, кихане, сълзене на очите, запушен нос. Съдейства за отпушване на носа и облекчаване на дишането.

Как се приема

Таблетките клариназе се поглъщат цели; не чупете, не стривайте и не дъвчете хапчето! Обичайната доза е две таблетки дневно за деца над 12 години и възрастни. Приемайте с чаша вода. Не се препоръчва лечение с клариназе, по-продължително от 10 дни. Възможно е удължаване по лекарско предписание и осигурен медицински контрол.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с клариназе може да предизвика жажда, пресъхване на устата, възпаления на носоглътката, сънливост, раздразнителност, главоболие, гадене. По-рядко е наблюдавана промяна в артериалното налягане и пулса, сърбеж, често уриниране. Има данни за единични случаи на копривна треска и отоци по лицето. Съобщавано е за чернодробни проблеми, затруднено дишане, косопад и трудно уриниране.
Ако почувствате някое от споменатите смущения, както и друг проблем, свързан с приема на клариназе, незабавно се консултирайте с личния си терапевт.

Кога НЕ БИВА да се приема

Пациенти на възраст над 60 години проявяват повишена чувствителност към съставки на медикамента и препоръчването му е индивидуално, в зависимост от здравословното състояние на лекувания. Желателно е клариназе да се избягва, ако имате захарен диабет, язва, проблеми с белите дробове или черния дроб, както и с отделителната система. Не се препоръчва прием на този медикамент, ако имате сърдечно заболяване и сте на поддържаща терапия. Противопоказни са хипертония, аритмии, главоболие. Спрете медикамента, ако главоболието е следствие от приема му.

Не вземайте клариназе, ако сте алергични към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за лечение на деца на възраст под 12 години, както и за бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Някои антибиотици, амфетамини, антиациди, медикаменти за мигрена и болестта на Паркинсон в комбинация с клариназе повишават кръвното налягане.

__

Усреднена цена в аптеките – 8.20 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “КЛАРИНАЗЕ / CLARINASE

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *