Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пресният зелен лук е „народен лечител” и трябва да го хапвате всеки ден!

Така както ядете чесън за здраве, така трябва да се храните и с пресен лук.

Той е хранилище на всички добри неща, от които тялото ви се нуждае.

1. Заздравява костите

Пресен лук 12 г (един стрък) съдържа 20 микрограма витамин К и 1,6 милиграма витамин C! И двата витамина са от съществено значение за растежа и поддържането на здрави кости. При жените, по-специално, остеопороза и костни фрактури могат да бъдат предотвратени с редовна консумация на зелен лук. Ако вече имате начална фаза на остеопороза – включете пресен лук към лечението си.

зелен лук
Зелен лук

2. Регулира нивото на кръвната захар

Зеленият лук е склад на алил пропил дисулфид и хром. Докато алил пропилът намалява нивата на глюкозата в кръвта, хромът регулира кръвната захар и води до снижаване отделянето на инсулин.

3. Здравето на сърцето

Хромът заедно с витамин B6 и сярата помагата за поддържане на сърцето здраво. Хромът не само намалява триглицеридите и лошия холестерол, но също така увеличава добрия холестерол в организма, като по този начин защитава сърцето ви от потенциални заболявания и забавя стареенето. Кръвното налягане се поддържа в нормални граници също така ефективно с редовна консумация на зелен лук, поради наличието на калий.

4. Помага за предотвратяване на рак

Когато се консумира зелен лук редовно, можете да намалите риска от определени видове рак. Това се дължи на наличието на флавоноида кверцетин в него, който предотвратява развитието на ракови клетки в дебелото черво. Флавоноидът кемпферол намалява рисковете, свързани с рак на яйчниците.

5. Намалява възпаленията и засилва имунитета

Възпалителните състояния в организма намират голямо облекчение от пресния лук. Това е така, защото той премахва създадените свободни радикали в човешкото тяло.

6. Подобрява зрението

Недостиг на витамин А може да доведе до няколко вида нарушения в зрението, включително нощна слепота. Един стрък зелен лук съдържа 24 микрограма витамин А, който се превръща в ретинол и запазва здравето на очите.

Още ли не сте направили здравословната салата с много пресен зелен лук?

Изглед на опаковката на продукта Артромин
АРТРОМИН – чешкото чудо за ставите

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *