Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болка в гърдите – какво означава това?

Болката в областта на гръдния кош може да е съвсем безобидна, но понякога е признак на сериозно страдание, например стенокардия

 

болка в гърдите, затруднено дишане

Обърнете внимание на характеристиките й. Ако е свързана с движение или затруднено дишане (усилва се при вдишване и издишване) и е само от едната страна, най-вероятно става дума за междуребрена невралгия. Проблемът може да е предизвикан от преохлаждане или от притискане коренчето на нерв (вследствие на възпаление) в гръдния отдел на гръбначния стълб. Няма място за притеснение, но е добре да посетите невролог. Сгряващи и болкоуспокояващи мехлеми и гелове ще ви свършат работа.

При миозит (възпаление на скелетните мускули) болката в гърдите е свързана с преохлаждане и възпаление на мускулите. При опипване може да се усети напрежение и болезненост или във всички мускули, или в отделен участък. Използвайте загряващи мехлеми, а за вътрешно приложение – болкоуспокояващи.

Болката, обусловена от стенокардия или инфаркт на миокарда, много трудно може да остане незабелязана. Най-често тя възниква при физическо натоварване. Възможно е в началото да се усеща само като тежест или стягане в областта на гръдната кост (в средата на гръдния кош) и задух. Болката може да се разпространи към челюстите и ръцете. Временно минава, когато човек си почине или вземе нитроглицерин.

Симптомите на инфаркта на миокарда се проявяват внезапно. Отличителни характеристики са парене, внезапна тъпа или срязваща болка, усещане като забиване на нож в гръдната кост или вляво от нея. Болката може да се разпространи към гърлото, раменете, гърба, под лявата лопатка, в лактите, ръцете (от китките нагоре), в корема. Най-често се излъчва към горната лява половина на тялото и лявата ръка. Незабавно потърсете лекарска помощ, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *