Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимавайте за тези предупредителни симптоми!

Това могат да бъдат знаци, че развивате тумор в мозъка.

Както всички органи, така и мозъка може да бъдет заразен с ракови клетки. Поради специализираната функция на мозъка в тялото, туморите могат да имат широк спектър на въздействие върху организма. Когато туморът започва да расте в мозъка, няколко предупредителни знаци могат да дадат представа, че ракът е започнал.

Главоболие

Главоболието е един от най-честите начални симптоми на мозъчен тумор. Проблемът с главоболието, обаче е, че има много причинители и това го прави ненадежден фактор. Главоболието, свързано с тумор може да предизвика повръщане, преди отшумяване на болката. Ако започнете да имате сериозни главоболия, трябва да се консултирате с лекар.

Припадъци

Припадъците се причиняват от притискането на мозъчната кора вследствие нарастването на тумора. Когато това се случи, мозъкът отива малко „накриво“ и кара тялото ви да реагира неестествено. Това може да причини загуба на съзнание или не контролирани конвулсии. Припадъците могат да възникнат само в една част на тялото, като например ръката или крака.

Личностни промени

Когато туморът расте, той притиска различни части на мозъка, които контролират умствените способности на личността. Ако това се случи, поведението и темпераментът на дадено лице може да започне да се променя. Също така, ако туморът упражнява натиск върху площ от мозъка, която контролира речта и паметта, човек може да стане разсеян или да загуби части на речта си.mozaka-malka

Комбинирани ефекти

Те се отнасят до група от симптоми, които започват да показват, че туморът вече присъства. Тези симптоми могат да включват гадене, повръщане, световъртеж, двойно виждане, загуба на зрение и подуване на зрителния нерв. Те могат да бъдат резултат от няколко различни неща. Туморът може да расте в черепа и да притиска мозъка, както и да се образува течност около него.

Локални симптоми

Накрая, тъй като туморът расте и пресира различни области на мозъка, може да предизвика широк спектър от локални симптоми. Тези симптоми, като загуба на слуха, загуба на мускулен контрол, намаляване на усещането, слабост, затруднения в говора и зрението, дават представа за това къде може да се намира тумора. Документирайте някой от тези симптоми и ги обсъдете с вашия лекар.

Както ви е известно, диагностицираните навреме ракови заболявания вече се лекуват успешно и в България. Д-р Красимира Иванова, сестрата на Бойко Борисов също претърпя такава операция и вече работи пълноценно. Не отлагайте прегледа, ако нещо ви притеснява!

 

Докъде може да ни доведе стресът?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *