Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бразилският орех спира злокачествени заболявания!

Бразилският орех расте в горитe на Бразилия, Колумбия, Перу и Боливия. Това дърво може да достигне възраст до 700 години!

Плодът представлява голяма шушулка – около 2 кг, в която има до 15 ядки. Всяко дърво може да роди 300 такива плода на година.

Бразилският орех е богат на селен и големи количества минерали. Той е отличен източник на калций, калий, желязо, фосфор, цинк, мед и манган, витамини С, Е и В6 плюс омега-3 и омега-6 мастни киселини. Хранителната стойност на 100 грама бразилски орехи е: 650 ккал, 14 г белтъчини, 67 г мазнини, 12 г въглехидрати и 7,5 грама фибри.

Вижте как помага на здравето:

–      Намалява лошия и увеличава добрия холестерол.

–      Укрепва имунната система.

–      Има противораково действие и спира развитието на злокачествени заболявания.

–      Пази от коронарна болест на сърцето и инсулт.

–      Лекува и предпазва костите от остеопороза.

–      Не съдържа глутен и е полезен за хора, които имат непоносимост към него.

–      Успокоява и подмладява кожата.

Освен това, тези кремообразни ядки са отличен източник на витамини от групата на В-комплекс – рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, витамин В-6 (пиридоксин) и фолати.

Съдържа селен и много добри нива на други минерали като мед, магнезий, манган, калий, калций, желязо, фосфор и цинк. Медта помага за предотвратяване на анемия и костна слабост (остеопороза).

Маслото, получено от бразилския орех има много традиционни приложения за лечение, като се използва за успокояващ масаж. То има жълт цвят с приятен, сладък мирис и вкус. Неговото успокояващо свойство помага да се поддържа кожата добре защитена от изсушаване. Може да се използва за готвене (ако не ви е много скъпо), а също и като базово масло в традиционната ароматерапия и козметичната промишленост.

 

 

Усмихни се пак!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *