ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Старците-оптимисти са по-здрави от песимистите

Да получаваш удоволствие от живота: това е полезно и за духа, и за тялото. До този извод са достигнали британски учени, които изследвали здравето на възрастни хора с оптимистични и с песимистични нагласи.

starИзследването доказало, че възрастните хора с оптимистично световъзприемане могат да ходят по-бързо и били с по-високо общо самочувствие. Дали са оптимисти или песимисти, доброволците от третата възраст показали в отговорите си от специален психотест.

Експериментът бил проведен от учени в University College London, пишат от medlinks.ru. Доброволците минали през тест, в който трябвало да оценяват по четиристепенна скала собственото си светоусещане – самочувствие, комфорт в присъствието на други хора, харесване или не на заниманията и т.н. Оказва се, че хората, определени от теста като песимисти, се справяли с всекидневните си задачи три пъти по-зле от оптимистите. Способността да се радваш на живота е непосредствено свързана с активността в напреднала възраст, обобщават учените.

В друго изследване е установено, че рискът от преждевременна смърт директно е свързан с психологическата потиснатост. Колкото по-тежко е емоционалното състояние на човека, толкова по-висок е този риск. Вегетативните преживявания, перманентният стрес причиняват пренапрежение, което се отразява на физическото здраве и на продължителността на живота.

Възможността да се живее 100-120 години не е мит, но тя зависи от качеството на живота. Изключително значение има нещо, за което не си даваме сметка: профилактиката на остаряването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *