Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СМЕКТА прах за перорална суспенсия/ SMECTA powder for oral suspension

Съдържа диосмектит, глюкоза монохидрат, захарин натрий, захароза, ароматизатори

smekta-30-sashetaПредназначение

СМЕКТА (диосмектит) се препоръчва като съпътстващ продукт при лечение на стомашни разстройства и болезнени състояния в стомаха и червата.

Как се приема

Препаратът се разтваря в хладка вода (половин чаша) непосредствено преди приема. Препоръчва се прием по време или след хранене.
Въпреки, че СМЕКТА се отпуска без рецепта, наложително е да се спазват препоръчаните дозировки.
При остри диарии деца под една година приемат до две дози дневно за не повече от три дни, след което се препоръчва едно саше дневно.
Деца над една година могат да получават до четири сашета дневно в продължение на три дни, след което да поддържат с две дози дневно.
Възрастни приемат до 6 дози за денонощие; дозата се редуцира след преминаване на острото състояние. При деца под една година поддържащото лечение с една доза дневно може да се осъществи с помощта на бутилка с биберон, в която СМЕКТА се разтваря с 50 мл хладка вода и се дава на малки глътки в рамките на деня. Вариант е и смесването с пюре или каша.

Възможни нежелани ефекти

Наблюдавани са незначителни негативни ефекти, свързани със състоянието на стомашно-чревния тракт. По-продължителната употреба на продукта може да причини констипация. Въпреки липсата на данни за сериозни реакции, ако забележите нещо необичайно, непременно се консултирайте с терапевта си. Обадете се незабавно, ако получите усилващи се болки или повръщане.

Кога НЕ БИВА да се приема

СМЕКТА не е подходящ вариант за лечение на пациенти с непоносимост към фруктоза. Ако при първия прием на медикамента проявите алергични реакции, избягвайте приложението му.
Препаратът може да бъде приеман от бременни и кърмачки. Не оказва влияние върху концентрацията и вниманието, следователно е допустим при шофиране.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни. Консултирайте се с вашия терапевт, ако сте на поддържаща терапия за хронично заболяване.

Усреднена цена в аптеките – 0.45 лв за едно саше

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *