Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разпознаете признаците на апендицит?

Апендиксът е извит израстък, който започва от крайната част на сляпото черво.

Апендицит, който се среща често при хора на възраст от 5 до 30, обикновено се причинява от запушване, което води до възпаление на апендикса. Причината за възпалението на апендикса е застой на чревно съдържимо или лимфна течност в органа, което е предпоставка за преминаване на бактериални клетки в неговата стена и индуциране на серозно или гнойно възпаление. Ранното му откриване е много важно.

1. Наблюдавайте за признаци на болка и/или чувствителност в областта на пъпа, което се движи към долната дясна част на корема в продължение на няколко часа. Болката често се описва като тежка и рязка и се влошава с всяко движение.

2. Мерете температурата – невисока температура около 37 градуса може да е признак на възпаление и инфекция, възможен знак за апендицит.

3. Наблюдавайте за признаци на гадене, повръщане, загуба на апетит.

4. Обадете се на 112, ако проявявате някои или всички от тези признаци и симптоми.

Предупреждения:

–      Не вземайте обезболяващи лекарства, защото те може да маскират симптомите на апендицит.

–      Апендиксът често се разкъсва от възпалението, ако не се премахне и инфекцията се разпространява към околните коремни органи.

–      Няма начин да се предотврати апендицит. Важно е да се знаят характерните симптоми, така че спешното лечение да започне веднага. Лапароскопското (безкръвно) премахване на апендикса е безболезнен и много ефикасен метод, тъй като единственото решение на проблема е операция.

Тази информация не е предназначено да бъде заместител на професионален медицински съвет или лечение.

 

 

5 факта за марихуаната и ползата от нея

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *