ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИОПАРОКС спрей/ BIOPAROX nasal spray

Разтвор под налягане от fusafungine с аромат, помощни вещества – алкохол, захарин, изопропилмилистат, тетрафлуоретан

bioparoks-sprei-0.125-mgПредназначение

Препаратът БИОПАРОКС е приложим при настинки и вирусни инфекции, атакуващи горните дихателни пътища. Блокира възпалителния процес и облекчава симптоматиката при болки в гърлото, задух и кашлица, хрема, възпалени сливици. Ефективен при синузити.

Как се приема

Медикаментът БИОПАРОКС се приема чрез впръсквания в устата или ноздрите. Ползването му през устата става чрез единично впръскване до 4 пъти дневно. Прилагането през носа изисква процедура от две къси впръсквания във всяка ноздра до 4 пъти дневно. При деца впръскванията са 2 до 4 в устата или по 1-2 във всяка ноздра 3-4 пъти дневно. Препоръчва се прекратяване на лечението с медикамента след десетия ден от началото на процедурите.
БИОПАРОКС не се препоръчва за деца на възраст под 30 месеца.
Приемът на БИОПАРОКС изисква стриктно спазване на техническите указания за боравене с разпръскващото устройство. Условие за ефективно лечение при прием през носа е ноздрите да бъдат предварително почистени от секрети. Флаконът и накрайниците към него се почистват всеки ден с 90-градусов спирт.

Възможни нежелани ефекти

Медикаментът може да причини нежелани алергични реакции, ако имате свръхчувствителност към някоя от съставките. Възможно е да се почувства сухота и дискомфорт в гърлото или ноздрите, кашлица, неприятен вкус, сълзене на очите, обриви. Рядко се проявяват бронхоспазми и оток на ларинкса. Не е изключено медикаментът да провокира астматичен пристъп или алергичен шок. Наложително е преди приложението на БИОПАРОКС да се консултирате с личния си лекар за възможните последици от приема му, съобразено със здравния ви статус.

Кога НЕ БИВА да се приема

БИОПАРОКС не се препоръчва за деца на възраст под 30 месеца. Бременни и кърмеци майки се нуждаят от лекарска консултация, преди да решат дали е подходящо да проведат лечение с БИОПАРОКС.

Медикаментът не оказва влияние върху координацията и вниманието, затова шофьори и водачи на тежки машини могат да го използват без опасност от грешки.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако приемате постоянно лекарства за хронично страдание, консултирайте се с личния си лекар за съвместимостта на БИОПАРОКС с тях. Няма до момента данни за взаимодействия с опасни последици за здравето.

________

Усреднена цена в аптеките – 12.80 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *