Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ефикасно лечение с малини (рецепти) – за какво помагат?

Малини: любими плодове, на които човек рядко може да устои. Но те не са само добра храна. Лекуват ред болести и укрепват имунната система.

malini1Лечение с малини – какво трябва да знаем? Народната практика познава немалко рецепти с пресни и сушени плодове, листа и корени от растението. Сайтът www.100trav.com предлага ето тази полезна подборка:

* Лечение на бронхиална астма. 50 грама сух корен от малини се накълцва и залива с половин литър вода. Вари се на слаб огън 40 минути. Прецежда се и се пие от топлата отвара по 30-50 мл три пъти дневно. Когато пристъпите отминат, продължете да пиете от отварата още 2-3 седмици.

* Срещу простуда. Две супени лъжици сухи плодове залейте с чаша гореща вода и оставете за 10 минути. Прецедената настойка изпийте на малки глътки един час преди лягане.

* При висока температура. 100 грама сушени малини залейте с 600 мл гореща вода в термос и изчакайте 30 минути. Пийте по чаша от настойката преди сън.

* При морбили и дифтерит. Вземете плодове малини, липа и маруля в пропорции 1:2:1. Смесете ги добре и две супени лъжици от сместа залейте с литър вряла вода. Настойката е готова след един час. Давайте на детето от нея по 50 мл 5-6 пъти на ден.

* Укрепващ чай. Чаена лъжичща сушени малини, същото количество накълцани стебла от малини и пак толкова плодове шипки залейте с половин литър вряла вода. Дръжте настойката в термос един час. Пийте по 250 мл сутрин и вечер.

* Мазилка за изгаряния и гнойни пъпки. За нея са необходими пресни листа от малини. Една супена лъжица сок от листата се смесва с четири супени лъжици чисто краве масло. С тази смес се обработват проблемните места по 3-4 пъти на ден. Не се слага превръзка. Маслената смес се съхранява в хладилник, в затворено бурканче.

Смайлин против депресия
Смайлин се препоръчва при силен стрес

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *