ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как най-лесно да се справим с простудата?

Кой обича да го събори настинката? То е ясно – никой! Но точно сега трябва да очакваме, че е много вероятно това да ни се случи – само погледнете какво е навън!

nastВсе пак не унивайте, ако усетите познатите признаци. И не бързайте да купувате скъпи хапчета: има по-прости и сигурни начини да се справите, припомнят от medikforum.ru.

Като начало се пригответе да пиете чай: много чай с лимон и мед. Избирайте билковия – липа, лайка; добавяйте сушени или замразени малини и горски ягоди. Билките трябва да се запарят най-малко 10 минути, за да има напитката лечебен ефект.
Ето и друга рецепта за напитка, която бори простудата: смесете равни части от прясно изцедени сокове от моркови и цвекло. Добавете по една лъжичка мед и лимонов сок на чаена чаша. От тази лековита смес се пие сутрин и вечер по една супена лъжица.

Ако започва да ви сърби носът и го усещате запушен, настържете хрян и го объркайте с мед. Вземайте по малко от тази смес и внимателно мажете ноздрите си. Хряновото масло ще ускори кръвообращението и ще съдейства за успокояване на отеклата лигавица. Медът ще защити нежните тъкани от допълнително дразнене.

Още един изпитан начин за лечение на хремав нос: на всеки 2-3 часа капвайте във всяка ноздра по 1-2 капки сок от алое. Ако пък хремата е в разгара си и носните кърпи не ви достигат, вземете мерки да спасите гърлото си. Направете си солен разтвор (половин чаена лъжичка сол на чаена чаша топла вода). Правете гаргара периодично: соленият разтвор убива бактериите от слузта, която се стича от носа към гърлото. Така намалявате опасността от усложняване на симптоматиката.

Ако ви тресе и се чувствате разглобени, можете да си направите топла вана с ментови соли или масло. Ментата има противовъзпалително действие. Топлата вода отпуска мускулите и болките се успокояват. Ако нямате вана – организирайте си ваничка за краката в леген. Натоплете ги добре, като отново добавите соли или просто шепа морска сол.

След като усетите, че кръвта ви се раздвижва – избършете ходилата с мека кърпа и ги намажете с мазен крем. Масажирайте внимателно и обуйте вълнени чорапи.
Доверете се и на ароматерапията: запалете специалната лампичка и капнете 2-3 капки ментово масло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *