Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХЕКСАЛГИН / HEXALGIN

Перорални капки, разтвор от метамизол натрий (Metamizole sodium)

hexalginПредназначение

Хексалгинът е ефективно, бързо действащо обезболяващо с широк спектър на приложение. Медикаментът е подходящ при болезнени състояния от хроничен характер, при силни болки след оперативни интервенции, както и за болки от спастичен характер в коремната област.
Хексалгинът е приложим като жаропонижаващо, ако високата температура не спада от други медикаменти.

Как се приема

Препоръчително е приемът на хексалгин да следва минималната доза, която е в състояние да овладее болката или високата температура.

Деца на възраст от 3 до 11 месеца – еднократно 2-4 капки, 12 капки max за денонощие; от 1 до 3 години 3-10/30 max; 4-6 години 5-15/45 max ; 7-9 години 8-20/60 max; 10-12 години 10-30/90 max; 13-14 години 15-35/105 max. Възрастни и подрастващи над 15 години при тегло повече от 53 кг – от 20 до 40 капки еднократно, 120 max.

Възможни нежелани ефекти

Медикаментът се прилага с повишено внимание и под лекарски контрол при деца. Възможни са реакции на непоносимост при алергии към аналгетици и продукти за лечение на ревматизъм. Приемът може да прeдизвика задух и да усложни състоянието, ако страдате от синузит, възпаление на носоглътката или назални полипи. Не вземайте хексалгин, ако проявявате и най-слаби алергични реакции към алкохол (кихане, зачервяване на лицето).

Медикаментът е в състояние да причини понижаване на кръвното налягане ако сте хипотонични или ако температурата ви е висока. Нужна е лекарска консултация за приложението на медикамента при чернодробни или бъбречни хронични проблеми.

Кога НЕ БИВА да се приема

Хексалгинът не бива да се прилага при бременни през първите три и последните три месеца от бременността поради опасност от кръвоизливи. Ако се наложи млада майка да бъде лекувана с хексалгин, тя не трябва да кърми в продължение на 48 часа след приема на медикамента.

При лечение с високи дози хексалгин избягвайте шофиране, работа с тежки машини и дейности, при които може да бъде застрашен вашият или чужд живот.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможно е при прием на хексалгин усилване на действието за някои трупи медикаменти, които потискат кръвосъсирването, понижават артериалното налягане, служат за поддържащо лечение при рак или ревматизъм. По тази причина пациенти, които редовно вземат лекарства от споменатите групи, задължително се консултират за хексалгин с терапевта си.

Комбинирането на хексалгин с алкохол е нежелателно.
Особено внимание при хора с трансплантирани органи, които приемат медикаменти за потискане на имунните реакции.

Усреднена цена в аптеките – 5.80 лв за опаковка от 20 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *