Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво причинява изтръпване на ръцете през нощта?

Вие се събуждате след спокоен сън, но имате изтръпване на ръцете 

Усещането за изтръпване на ръцете може да обхване целите ръце. Въпреки, че това може да бъде един досаден проблем, той обикновено е краткотраен и не е знак за някакви неврологични или проблеми с кръвообращението. Все пак, ако това е по-често явление, трябва да кажете на вашия лекар, тъй като може да бъде симптом на заклещване на лакътния нерв или дори инсулт. Обръщайки внимание на всички симптоми, ще помогнете на вашия лекар да ви назначи правилно лечение.

Лакътния нерв

Когато лакътният нерв е притиснат, ръката изтръпва. Това се получава, когато спите със свити ръце за по-продължително време. Това може да окаже натиск върху лакътния нерв  и може да доведе до влошаване на симптомите. Резултатът е, че се събуждате с изтръпнали ръце. Това състояние бързо отшумява след като се раздвижите.

Инсулт

Едно проучване, което е публикувано през май 2011 г в списание „Неврология“ – САЩ установило, че приблизително един на всеки седем инсулти се случва през нощта, докато пациентът е заспал. Инсултът (удар) е прекъсване на притока на кръв към мозъка, причинено от запушване на артерия, която доставя кръв към мозъка или от кръвоизлив в мозъчна артерия. Симптомите на удар включват изтръпване или мравучкане, което обикновено се концентрира в крайниците на едната страна на тялото, затруднен или неразбираем говор, главоболие и чувство на дезориентация. Ако се събудите с една изтръпнала ръка, проверете за други симптоми на инсулт и ако се окаже, че са налице, обадете се или някой ваш близък веднага да се обади на 112.

Спане върху ръката

Понякога причината за изтръпването на ръката е просто резултат от това, че сте заспали върху нея за няколко часа. Потокът на кръв към ръката се ограничава, тъй като артериите се притискат. Като резултат имате изтръпнал крайник, докато се възстанови кръвообращението.

След изтръпване раздвижете крайника

Обикновено раздвижването на ръката или крака помага за възстановяване на нормалното усещане. Без да се паникьосвате, изчакайте търпеливо, защото неприятното усещане ще отмине за няколко минути. Опитайте се да държите ръцете и краката си спокойни, докато заспивате, особено ако обичате да спите на една страна.

 

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какво причинява изтръпване на ръцете през нощта?

  1. Надежда Бончева каза:

    Баща ми имаше изтръпване ма ръцете по време на сън в продължение на 2 години след това дойде диагнозата Алцхаймвр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *