Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хвърлете хапчетата – вземете кисело зеле!

Ферментиралото зеле е отлично лекарство. Изследванията сочат, че консумацията на кисело зеле помага при алергии, простуда, кашлица и много други здравословни проблеми.

кисело зелеКиселото зеле или сиренето с мухъл много-много не приличат на лечебна храна, коментират от medikforum.ru. Но ферментиралите продукти са новата вълна в здравословното хранене. Тази вълна идва, разбира се, от САЩ, където тягата към чудодейни свойства на познати продукти е неотменна.

В случая науката потвърждава ползата от ферментиралите храни. Само преди седмица учени от Кеймбридж доказаха, че редовната консумация на нискомаслени продукти от гамата на млечно-кисело ферментиралите намалява риска от диабет от втори тип. Когато една храна се подложи на ферментационна трансформация, тя се обогатява с полезни бактерии. Започва разпадане на захарта и нишестето, което облекчава собственото ни храносмилане и усвояване на полезните вещества. В някои случаи бактериите отделят млечна киселина, която е натурален консервант и стимулира растежа на полезни бактерии в собствения ни стомашно-чревен тракт.

Според учените тези бактерии въздействат положително върху имунната ни система и ни дават възможност да се защитаваме от неприятности като алергични пристъпи, стомашно неразположение и разстройство, язви.

В това отношение киселото зеле и киселото мляко са универсални лекарства. Добра работа вършат също екзотичните блюда от рода на маринована ряпа по японски. Но не всички мариновани продукти са полезни. Кръгчетата маринована краставичка в сандвичите тип фаст фууд всъщност не са приготвени в истинска марината, а само са накиснати в оцет. А оцетът, както знаем, убива полезните бактерии.

С какво е полезно яденето на кисело зеле? 

 

Чревният микробиом е изключително важен за цялостното здраве.Бактериите, живеещи в червата влияят върху метаболизма, настроението, имунната система и произвеждането на жизненоважни хормони. Киселото зеле осигурява огромни количества полезни бактерии. То е една от най-полезните пробиотични храни.

1. Полезно е за имунната система

Около 70% от имунните клетки се намират в стомаха и червата. Много състояния и болести, включително алергии, непоносимост към хран и възпалителни процеси започват с микробен дисбаланс в червата. Ето защо е изключително важно да си осигурявате полезни бактерии чрез яденето на пробиотични храни.

2. Полезно е за настоението и психическото състояние

Известен факт е, че състоянието на храносмилателната система може да повлияе на настроението. Здравият чревен микробиом означава и добре функциониращо храносмилане.

3. Осигурява антиоксиданти, които се борят с болестите

Зелето само по себе си е невероятно питателен зеленчук. Освен множество витамини и минерали то съдържа и набор от мощни антиоксиданти, които предпазват организма от свободните радикали и появата на хронични заболявания.

4. Полезно е за храносмилането 

Пробиотичните бактерии помагат за разграждането на храната, която сте изяли и за по-ефективното придвижване на отпадъците до дебелото черво, което подобрява времето за преминаване през червата. Колкото по-малко време храната прекарва в червата ви, толкова по-малко дискомфортни състояния е вероятно да имате (като газове, подуване на корема, спазми и запек). Консумацията н кисело зеле също може да помогне за намаляване на възпалението на червата, чувствителността към храна и други храносмилателни проблеми.

Колко кисело зеле трябва да ям?

 

Ако искате да ядете от вкусното зеле заради неговите ползи за здравето, може би се чудите колко трябва да ядете?. За да подпомогнете цялостното здраве на червата, е нужно да ядете по 1 чиния естествено ферментирало сурово кисело зеле на ден. Добре е да не забравяте и за другите ферментирали, богати на пробиотици храни, като кисело мляко и кефир.

Източници: https://www.thecandidadiet.com; medikforum.ru

ти лайф капсули
ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Хвърлете хапчетата – вземете кисело зеле!

  1. Димитър Златаров каза:

    Най-ми е любимо киселото зеленце с червен пипер! Консумирайте разумно, защото изпива много ракия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *