Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето с какво млякото помага на сърцето!

Млечните продукти често са критикувани заради свойството им да увеличават нивото на холестерина в организма.

mlkПоследните проучвания на изследователи от Европа, Япония и САЩ обаче потвърждават, че няма връзка между маслеността на млечните продукти и високия риск от инсулт или преждевременна смърт, отбелязват от medikforum.ru. Дори напротив – млякото може да намали вероятността от сърдечни заболявания.
Високият процент на млечната масленост означава по-високо ниво на твърдите наситени мазнини в продукта. Наситените мазнини повишават холестериновите кръвни нива, което е причина за атеросклероза и други заболявания на кръвоносните съдове. Те съответно са в основата на инфарктите и инсултите. Това е причина диетолозите да препоръчват отказ от продукти с наситени мазнини, а при млечните се препоръчва да бъдат избирани нискомаслени или обезмаслени.
Специалисти от Харвард и университета във Вагенинген обаче твърдят, че млякото е изключително полезно за сърцето и кръвоносните съдове. Три чаши прясно мляко за седмица могат да редуцират риска от сърдечни заболявания с 18 процента. Освен това редовната консумация на мляко предпазва от дефицит на калций и от развиване на рак.
Това е естествена, пълноценна и полезна храна, подчертават учените. Тя е достъпна за много хора, освен това насища организма с белтъчини, калий и калций. Любителите на млякото не страдат повече от останалата част на човечеството от инфаркти и инсулти, твърдят още авторите на изследването. Маслеността на млечните продукти няма връзка с повишения риск от инфаркти и инсулти. Австралийско проучване дори уверява, че любителите на млякото страдат от сърдечни заболявания с 69% по-рядко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *