ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРАХИЗАН таблетки/ TRACHISAN tablets

Съдържа тиротрицин, лидокаинов хидрохлорид, хлорхексидинов глюконат

trahizanПредназначение

Таблетки за смучене с антисептично, антибактериално и болкоуспокояващо действие. Предназначени са за локално приложение при възпалителни процеси в устната кухина и гърлото. Препоръчват се при настинки със зачервено гърло, при стоматологични интервенции и хирургични намеси от рода на вадене на сливици. Облекчават симптоматика от вида болезнено преглъщане, сухота на лигавицата в устната кухина, парене, загуба на гласа.

Таблетките трахизан постигат блокиране на възпалителните процеси, тушират болката и възпрепятстват развитието на патогенни бактерии в устната кухина.

Как се приема

Въпреки че се отпуска без рецепта, трахизанът се прилага по лекарска препоръка. Стандартното му приложение при възрастни е една таблетка за смучене на два часа, но не повече от 8 на ден. При деца на възраст над 6 години лимитът е 6 таблетки дневно. Необходимо е да се прилага поне 2-3 дни, за да се получи желаният ефект.
Необходимо е да се прилага още 2-3 дни след отшумяване на болестната симптоматика. Стандартният курс продължава 10 дни, но е възможен по-продължителен прием по лекарска препоръка. Възможно е удължаване на лечението в рамките на 6 седмици.

Възможни нежелани ефекти

Таблетките трахизан са медикамент за масово приложение с инцидентни данни за нежелани странични ефекти от приема. Възможно е да се наблюдава временно изтръпване на езика и влошаване на вкусовите усещания, но промените не са трайни и избледняват след преустановяването на лечението.

Продължителният прием може да причини неприятно оцветяване на зъбите, но то също отшумява при прекратяване на приема. По време на лечението с трахизан са необходими допълнителни грижи за хигиената на устната кухина.
Допустими са отделни прояви на стомашно неразположение и разстройство, ако е налице непоносимост към някоя от съставките на медикамента.

Продължителното прилагане на трахизан може да причини влошаване на чувствителността в зоната на носоглътката. Това създава опасност от попадане на храна в дихателните пътища – ето защо лечението на деца с трахизан трябва да става под контрола на възрастен.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва в случаи на свръхчувствителност към някои от съставките. Не е подходящ при разранена устна лигавица, както и при наличието на пресни рани в устната кухина. Не се прилага за лечение на деца на възраст под 6 години.
Няма данни за негативни ефекти при бременни и кърмачки, но консултацията с лекар при необходимост от подобен медикамент е препоръчителна.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за лекарствени взаимодействия с негативни ефекти.

__

Усреднена цена в аптеките  – 4.90 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “ТРАХИЗАН таблетки/ TRACHISAN tablets

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *