Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Важно! Здравен календар за 2014-та година – продължение

Днес съществуват множество специални анализи и методи, с помощта на които може своевременно да се диагностицират сериозни заболявания

 

календар на здравето

Поради тази причина е добре да спазвате някои насоки на здравния календар.

Август. Рак на кожата (меланома). Хората с висок риск от развитие на меланом са тези с наличие на атипични бенки или със случай на такъв тип рак в семейството. За тях се препоръчва да се изследват на всеки 3 месеца. Обаче реално всички групи от населението трябва да си правят профилактични прегледи.

Септември. Кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания. Профилактичното посещение при кардиолог се препоръчва на всички лица над 18-годишна възраст. Ако имате проблеми с кръвното налягане, честотата е на всеки 2 месеца. В рисковата група попадат пушачите, хората над 50-годишна възраст, както и тези с повишени нива на холестерол в кръвта.

Октомври. Изследване за СПИН и други болести, предавани чрез кръвта. Този тип изследвания трябва да се правят поне веднъж годишно. Изследванията са анонимни и стават бързо, затова преодолейте страха си и ги направете.

Ноември. Рак на шийката на матката. Това е преглед, който трябва да се прави на всеки 2 години при всички жени, които водят полов живот. Методът на изследване е чрез цитонамазка. Ракът на маточната шийка е второто по честота заболяване на жените между 25 и 40 години. Обикновено предварителните и ранните стадии не са съпроводени от никакви симптоми. Проявите на болестта се появяват чак в напреднал стадий, когато шансовете за лечение са значително по-ниски. При навременна диагностика тази болест е напълно лечима. Съчетайте цитонамазката с общ гинекологичен преглед.

Декември. Общ профилактичен преглед при личния лекар. Всяко здравно-осигурено лице има право на общ преглед веднъж годишно. Не се отказвайте от тази привилегия, защото тя е не само безплатна, а и задължителна, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *