Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Теф: една нова кулинарна лудост

Африканската пшеница (теф, Eragrostis tef) постепенно се превръща в модерен кулинарен продукт, към който посягат привържениците на здравословното хранене.

tefСред поклонниците на тефа са Гуинет Полтроу и Виктория Бекъм, коментира meddaily.ru. Продуктът идва при нас от Етиопия и Еритрея, където от векове се отглежда за храна на животните. В този продукт има много калций, протеини, желязо и силициев диоксид. Съставът е полезен за костите, кожата и съединителната тъкан.

Любопитно е това, че доскоро тази култура е била коментирана единствено като храна за добитъка. В същото време доста хора са си дали сметка, че въпросният теф не причинява алергични реакции и се усвоява лесно от човешкия организъм. Това го прави привлекателен за хора със здравословни проблеми. Популярността на тефа може да се обясни също с нарастващото търсене на безглутенови продукти. Именно култури от този род, а не ориз или царевица са алтернатива на пшеницата с глутеново съдържание.

Все пак нещата не са съвършени: зърната на тефа са високо калорични. Те дават 286 калории от чашка. Защитниците му обаче настояват, че хранителната ценност е по-важна от калорийността. Тефът може да се дозира като съставка в мюсли или смесено брашно за диетични хлебчета и бисквити. Оформящата се практика е да се използва не самостоятелно, а в съчетание с други здравословни продукти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *