ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Честото уриниране е симптом за заболяване

Необходимостта да се уринира по-често, отколкото трябва и когато това се случва през нощта, заболяването се нарича никтурия.

Това може да бъде причинено от различни предпоставки, включително бъбречна инфекция, свръхактивен пикочен мехур, уголемена простата, инфекция на простатата или диабет. Прочетете, за да разберете повече и се консултирайте с вашия лекар, ако симптомите ви се влошават или ако се нуждаете от медицинска помощ.

Инфекция на пикочните пътища

Инфекция на пикочните пътища (ИПП) може да засегне всяка част от вашата отделителна система, включително уретрата и пикочния мехур. Уретрата е тръбата, през която минава урината, за да излезе от пикочния мехур. Допълнителни симптоми на инфекция на пикочните пътища могат да включват треска, непрекъснато желание за уриниране, парене при уриниране, кръв в урината и неприятна миризма или мътна урина.

Свръхактивен пикочен мехур

Един свръхактивен пикочен мехур причинява внезапно желание за уриниране и обикновено не може да се игнорира. Симптомите включват уриниране осем или повече пъти за 24 часа, събуждане два или повече пъти на нощ за уриниране и невъзможността да се контролира уринирането.

Уголемяване на простатата

Простатата е жлеза в мъжкото тяло под пикочния мехур, която обгражда уретрата и е с големината на орех. Когато простатата се уголемява, тя оказва натиск върху пикочния канал, което води до затруднено уриниране. Симптомите включват слаб поток на урината, спиране и започване при уриниране, затруднен изходен поток и забавяне в края на уринирането, напрежение при уриниране, чести позиви за уриниране, често уриниране през нощта и кръв в урината .

Инфекция на простатата

Простатит е инфекция на простатната жлеза и се характеризира с висока температура, втрисане, парене или болка при уриниране, затруднено уриниране, често уриниране, многократно желание за уриниране, болка между пениса и ректума, дискомфорт в пениса или тестисите, болезнени еякулации и болка в долната част на гърба или стомаха.

Диабет

Диабет се появява, когато тялото ви спира да произвежда достатъчно инсулин, който е тип 1 вариант на болестта. Диабет тип 2 е резултат от твърде много захар в кръвта като резултат от резистентност на организма към инсулин. Клетките се нуждаят от инсулин, за да произвеждат енергия. Симптомите на диабет тип 1 включват често уриниране, повишена жажда, екстремен глад, загуба на тегло, умора и замъглено зрение. Диабет тип 2 се характеризира с често уриниране, повишена жажда и/или глад, загуба на тегло, умора, замъглено зрение, чести инфекции, бавно лечими рани и области на потъмняване на кожата.

Пийте сок от червена боровинка и екстракт от червена боровинка за тонизиране и прочистване на вашата отделителна система. Свръхрастежът на бактерии в пикочната система може да се преодолее с този природен чистач.

Пийте отвара от хвощ – 2 супени лъжици дрога се варят в 500 мл. вода 10 мин. След като изстине се прецежда и се пие на глътки през целия ден. Хвощът е естествен тоник на пикочния мехур и тази билка ще подобри цялостното здраве на пикочната ви система.

 

 

Профилактика на инфекциите на пикочните пътища

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *