Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пушачи, внимавайте с витамин Е!

Витамин Е вероятно ускорява развитието на ракова тъкан в белия дроб на пушача. Добавките с този витамин могат да усложнят заболяването!

еУчени от университета в Гьотеборг наблюдавали лабораторни мишки, при които витамин Е ускорявал нарастването на туморната маса. Ракът на белите дробове е най-разпространеното смъртоносно заболяване сред пушачите. Според здравната статистика над 90% от жертвите на рака са дългогодишни пушачи.

Смята се, че витамините А, С и Е като антиоксиданти защитават човешкия организъм от тежки заболявания, включително рак, описват от medikforum.ru. Но при мишките с рак на белия дроб, които получавали витамин Е, се наблюдавало бързо прогресиране на болестта в нейния ранен стадий. При прием на витамин С подобно нещо не се случвало.
Макар експериментът да се провеждал с мишки, авторите на изследването считат, че получените резултати са валидни и за хората.

Традиционно витамин Е защитава клетъчните мембрани и съдейства за поддържане на клетъчната структура. Счита се, че този витамин и другите антиоксиданти противодействат на свободните радикали. Вероятно това е така – но шведските изследователи твърдят, че ако ракът вече е започнал да се развива, витамин Е ускорява развитието му. По тази причина екипът препоръчва на пушачите да вземат витаминозни комплекси с повишено внимание и да се погрижат в тях да не присъства опасният витамин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *