ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте ананас за укрепване на костите!

Ананасът е известен като царя на плодовете. В миналото той е бил достъпен само за местните жители на тропиците и богатите европейци. 

Това тропическо растение е с произход от Уругвай, Бразилия, Пуерто Рико и Парагвай. Узрелият и сочен ананас има уникален аромат и сладък вкус. Богат е на витамини и минерали и има невероятни ползи за здравето. Вижте ги!

Ананасите съдържат ензим, наречен бромелин или бромелаин. Той разгражда протеините, има естествени противовъзпалителни свойства и намалява подуването. Ананасът помага за лечение на болки в гърлото, артрит и болки в ставите.

Противовъзпалителните свойства на ананаса намаляват симптомите на артрит и спомагат за намаляване на болката след операция и спортни травми.

За да се повиши ефективността, ананасите трябва да се консумират между храненията без други храни. От друга страна, бромелаинът подобрява храносмилането. Ако ананасът се консумира с други храни ще имате по-добро храносмилане. Как ще ядете ананаса, зависи от това какъв лечебен ефект искате да постигнете.

Едно от предимствата на този плод е, че помага за изграждане на здрави кости. Ананасът е богат на магнезий, който е необходим на тялото за изграждане на костите и съединителната тъкан. Само една чаша натурален сок от ананас ви осигурява 73% от препоръчителното дневно количество магнезий. Ананасът помага за растежа на костите при младите хора и укрепване на костите при възрастните хора.

Той съдържа витамин С, с което прави отлична защита от свободните радикали. Както знаем витамин C е най-важният водоразтворим антиоксидант и е безценен срещу разрушителното действие на свободните радикали.

Ананасът е добър за настинки и кашлица. Обикновено, когато хората се разболеят те консумират портокалов сок като източник на витамин C, но е добре да се знае, че ползите от сок от ананас срещу настинка или кашлица също са добри. Освен това бромелаинът помага против кашлица.

Ананасите могат да подобрят здравето на устната кухина и намаляват риска от гингивит и периодонтит. Освен че увеличава способността на съединителната тъкан за регенериране, също така увеличава способността на организма да се бори с нахлуващите бактерии и други токсини, които допринасят за заболяване на венците.

Кралският плод облекчава артрита, помага при високо кръвно налягане, бронхит, инфекции на гърлото, лошо храносмилане … Ако искате да получите всички ползи от ананаса, най-добре е да се консумира в прясно състояние.

 

6 рецепти за супер здравословни шейкове!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *