Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болни сте от диабет? Запознайте семейството си с фактите!

Колкото повече близките ви знаят за диабета, толкова по-добре ще разберат през какво преминавате, за да се поддържате в добро здраве и толкова по-способни ще бъдат да ви окажат помощ. Никога не трябва да си мислите, че сте сами.

diabetНе крийте заболяването. Някои пациенти се опитват да избегнат уведомяването на партньорите си за диагнозата, отчасти поради стоическата позиция: „Мога да се справя сам.“ Истината е, че овладяването на диабета включва толкова много страни от живота ви, че се нуждаете от подкрепата и разбирането на тези, с които споделяте един покрив.

Занесете специализирана литература вкъщи. Вие може да разполагате с тази информация, защото страдате от диабет, но тези, които нямат този проблем, понякога забравят важни неща – като нуждата да измервате кръвната си захар няколко пъти дневно, да се храните на равни интервали от време и да следите калориите и въглехидратите си.

Ако имате нужда от помощта на партньора си, поискайте я. Много двойки имат проблеми да обяснят един на друг желанията и нуждите си. Например жените често си мислят: „Ако съпругът ми не помага в домакинство, защо да иска да ми съдейства за диабета?“ Не го мислете дълго. Кажете на партньора си какво ви е необходимо – това може да е време за спорт или четвъртъци, в които да не готвите. Вероятно ще получите желаната подкрепа.

Научете членовете на семейството си да разпознават симптомите на ниска кръвна захар. Всеки в дома ви трябва да познава признаците – учестен пулс, потене, двойно виждане, объркване и начините за оказване на първа помощ. Важно е близките ви да знаят, че хората, изпаднали в хипогликемия, обикновено твърдят, че са добре. Не е така. Членовете на семейството ви трябва да са наясно къде държите храните си за спешни случаи и какво количество е необходимо да приемете. Ако са ви предписали глюкагон, научете ги как да ви го инжектират

Обяснете им и за високата кръвна захар. Трябва да разпознават симптомите – необичайно силна жажда, чести позиви за уриниране, замъглено зрение и отпадналост – и да са готови да предприемат незабавни мерки. Погрижете се да ги обучите как се измерва кръвна захар, а ако сте на лечение с инсулин, как и къде да ви го инжектират.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *