Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Металните коронки и мостове са за предпочитани при задни зъби

В момента съм на 48 години. В устата си имам един метален мост на долната челюст върху 3 зъба. Налага ми се да ми сложат две коронки срещу моста на дъвкателните зъби. Личният ми стоматолог ми препоръчва металокерамика. Искам да попитам дали да го послушам или да сложа отново метал.

Господин Куртев, София

Препоръчително е да бъде избрана технологията, по която е направен наличния ви мост, тъй като ще има сходство между металите и точно ще се дъвкателната повръхност – метал с метал. Ако се избере металокерамика има опасност от счупване на керамиката, паради различната здравина на материалите. Освен това всички уважавани фирми за зъботехнически материали препоръчват задните дъвкателни зъби да бъдат обличани в матал заради здравината.

Същото важи и когато трябва да се изработят всавки. Много често зъболекарите искат да слагат             металокерамика, за да вземат повече пари от пациентите си.

Александър Шарков е зъботехник, консултант нa Lekuva.net член на Съюза на зъботехниците. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 098/45-73-95.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *