ГМО-домат ще ни спасява от рак!

Британски учени създадоха генно модифициран домат, от чиято първа реколта се очаква да бъдат произведени 2 000 литра лечебен зеленчуков сок.

tomatoНовият доматен сок ще притежава уникални от медицинска гледна точка качества, твърдят от medikforum.ru.
Експериментите с новия вид домати потвърждават удивителните свойства на растението. Сокът не само оказва мощен противовъзпалителен ефект, но и забавя растежа на раковите клетки. Ефектите са наблюдавани върху лабораторни мишки. Силата на сока се обяснява с повишеното съдържание на пигмента антоцианин в ГМО-доматите.

Близо до канадския град Онтарио вече е създадена плантация с новия сорт. Опитите със сока от тях се провеждат в британския медицински център John Innes Centre в Норуич. Именно тук се очаква да пристигне поредната пратка от доматен сок, с който ще продължат опитите върху животни. Подготвят се и тестове с хора.

“Искаме да се убедим в ползата от нашия продукт” – коментира ръководителката на изследването, професор Кати Мартин. Учените се интересуват от влиянието на диетите с повишено съдържание на антоцианин върху терапията на ракови и сърдечно-съдови заболявания. Доматите са били избрани неслучайно за масирания експеримент: в световен мащаб това е най-популярният зеленчук.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.