ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кашлица и бронхит се лекуват с ето тези билкови рецепти

В аптеките се предлагат много сиропи за деца, които облекчават пристъпите на кашлица

 

кашлица билки

Някои от тях са на билкова основа – съдържат екстракти от растения, спомагащи за втечняване на жилавите бронхиални секрети и за по-лесното им отделяне. Може да ускорите оздравяването и с изпитани рецепти от народната медицина.

Често овлажнявайте гърлото с топли чайове от лайка, мащерка или живовляк (или комбинация от последните две), подсладени с мед. При по-големите деца добър лечебен ефект имат инхалациите със сода за хляб (натриев бикарбонат) или със солена вода (1-2 ч.л. обикновена или морска сол в 1 л вода).

При упорита кашлица помагат борови връхчета. 100 г сладко от борови връхчета (от биомагазините) се разтварят в 2 л вода. Сместа се вари, докато остане 1/2 л. След прецеждане се смесва с 1 кг мед или се подслажда на вкус с небетшекер (също от био-магазините). Приема се по 1 супена лъжица преди хранене.

Сокът от черна ряпа също е ефикасен. Ряпата се нарязва на малки парчета и се пече във фурната с мед или захар. Отделеният сок се дава на детето – по 1-2 чаени лъжички преди хранене и преди лягане.

Сиропът от индрише е едно от най-известните средства в борбата с кашлицата – 7 листа от индрише, 7 лукчета (бонбони) и 7 парчета локум се варят в 1/2 л вода. Полученият сироп се приема 2-3 пъти по 1-2 ч.л, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *