Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Загубата на съзнанието за няколко минути може да е лек епилептичен припадък

Аз съм на 46 години, пиша Ви по повод една състояние, което много ме разтревожи, а в същото време ми се случва вече два пъти надвечер. По думите на съпруга ми след като седна на фотьойла в хола изведнъж прекъсвам разговора с хората, гледам със застинал, втренчен поглед. В този период съм абсолютно не комуникативна. И при двата случая не съм се изпускала по малка нужда, не съм си прехапвала езика. Това състояние на близките ми продължава 15-20 минути. Самата аз нямам никакъв спомен за случилото се. Искам да попитам дали състоянието, в което изпадам е опасно и трябва ли да си направя по-сериозни изследвания ?

Гюрга Пешева, Пловдив.

Вашият случай наистина е много интересен. Той наистина заслужава внимание, но и сериозно наблюдение от специалист. Най-вероятно при вас се касае за състояние , което е сродно на епилепсията, т. нар. темпорална епилепсия или за състояние на за което се употребява термина “ити мал” /малък епилептичен припадък/. За какво точно става дума ще реши една електроенцефалограма /ЕЕГ/.

Освен нея е абсолютно задължително проследяване на състоянието ви от невролог и евентуално да направите скенер на мозъка. На втори план тези припадъци е възможно и да са признак на някакъв обем заместващ процес в мозъка.

Не искам да ви плаша, но само след като се изключат опасните за здравето и живота ви заболявания може да се мисли за нещо по-леко – най-общо невротично разстройство и за съответното му лечение.

Д-р Танко Начев е невролог, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел. : 0898 / 990-788.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *