Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правете любов, докато сте бременни – безопасно е!

В периода на бременност в женския организъм настъпва хормонален хаос – сетивата на бъдещата майка се изострят, емоционалните състояния рязко се сменят

 

бременна любов, ласки

При някои жени зараждащият се майчински инстинкт напълно измества сексуалния нагон, при други расте чувството за свързаност с партньора и желанието за интимна близост. Гинеколозите уверяват, че 9-месечният период не налага ограничения в сексуалния живот. Самият полов акт не може да навреди на плода, който е добре изолиран чрез коремните и маточни мускулни стени. Контракциите по време на оргазъм също не са опасни и не биха могли да предизвикат преждевременна родилна дейност. Специалистите съветват да се избягва класическата мисионерска поза след четвъртия месец само защото теглото на нарастващото бебе може да притисне важни кръвоносни съдове.

Ограничения в сексуалните отношения се препоръчват единствено на жени с повишен риск от преждевременно раждане, макар че няма достатъчно медицински основания за това. Става дума за бъдещи майки, които имат епизоди на кървене по време на бременността, както и контракции преди 37-ата гестационна седмица.

Някои лекари съветват партньорите да се въздържат от полови контакти в последния месец, тъй като плацентата започва да губи функциите си, а химични съединения, произведени по време на секс, могат да стимулират родилните контракции. Точно затова други специалисти препоръчват правенето на любов, ако раждането се забавя, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *