ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашно лечение на простуда

Част от терапевтичните действия при простуда са наследство от поколения – те винаги работят успешно. Въпросът е да се прилагат още при първите симптоми, за да не се стига до усложнения.

nast2Много е важно в такива случаи да не се правим на герои и да се влачим на работа или на училище с кашлица, хрема и температура. Три дни домашно лечение със сигурност са най-умното, което можем да си организираме, припомнят от medikforum.ru.

Горещите ванички с морска сол, от които кръвта на крайниците се раздвижва, са само едно от средствата на домашното лечение. Вършат работа още вендузите и пластирите с намазка от синапена паста. Активирането на кръвообращението, което постигаме по този начин, съдейства на имунната система да се пребори с вирусите.

Важно е обаче да не забравяме, че при висока температура загряващите процедури са противопоказни. Вендузи и пластири също се използват внимателно, едва когато високата температура падне.

Простудата провокира болки в мускулите, главоболие и това, заедно с кашлицата, пречи на здравия сън. За по-леко прекарване на първите болни нощи е добре да се облегнете на няколко възглавници и да държите главата и раменете си повдигнати.

Ако ви е студено и искате да си устроите затопляща процедура, можете да си я осигурите от подръчни средства. Вземете един ¾ чорап и го напълнете със суров ориз, след което го завържете и го сложете в микровълнова фурна за 15-30 секунди. После го сложете на врата си като яка. Тази “яка” ще облекчи зъзненето и ще ви топли равномерно.

Не забравяйте, че лукът и чесънът имат чудесни противовирусни антисептични качества. Изчистете няколко глави от двата вида, разрежете луковиците и обелете скилидките. Разположете тези миризливи церове на различни места в стаята, така че парите да наситят въздуха и вие да ги вдишвате постоянно. Това наистина не е най-добрият аромат, но помага. В началото може да ви е неприятно, но след известно време ще привикнете.

Съветът на епидемиолозите е след като се почувствате здрави, да хигиенизирате грижливо дома си. Добре е всички открити повърхности да се почистят с кърпа, натопена в слаб дезинфектиращ разтвор. Така ще си спестите повторна зараза и няма да допуснете още някой вкъщи да се разболее!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *