ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Добро ли е зрението ви?

okoДори да сте имали късмета да разполагате с почти идеално зрение в младостта си, със сигурност сте забелязали някои промени с наближаването на 40-годишната си възраст. Въпреки че дори лекото влошаване на зрението може да бъде причина за тревога, както и за неудобство и раздразнителност, успокояващо е да знаете, че това рядко е вследствие на сериозен проблем, но винаги трябва да търсите съвет от специалист, за да бъдете сигурни. Повечето често срещани затруднения са лесни за преодоляване и не засягат здравето ви или удоволствието от живота.

НА ВСЕКИ ДВЕ ГОДИНИ

Трябва да се подлагате на рутинен очен преглед на всеки две години – или по-често, ако лекарят или офталмологът го препоръчват. Ако не сте били на преглед през последните две години, запишете си час при очен лекар възможно най-скоро. Въпреки че често нормалните изменения, които настъпват с възрастта, са най-честата причина, винаги съществува рискът от нещо по-сериозно. Някои състояния изискват медицинска помощ.

ЗАЩО ОЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ СА ВАЖНИ

Необходимо е да преглеждате очите си редовно, защото потенциалните сериозни заболявания като глаукома (ако не бъде лекувана) или катаракта са „тихи врагове“ – обикновено не са болезнени, проявяват се постепенно и невинаги протичат симптоматично. В ранните стадии ефектът им върху зрението може да бъде минимален, а задълбочаването им да бъде забелязано твърде бавно. И все пак, докато осъзнаете настъпилата промяна, може да е прекалено късно. Глаукомата например е напълно лечима, ако бъде регистрирана навреме, но игнорирането й може да доведе до загуба на зрението.

Освен това е важно да знаете, че редовните очни прегледи могат да разкрият други проблеми като диабет и високо кръвно налягане, така че е важно да ги откриете рано, преди да засегнат общото ви здравословно състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *