Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хормонът лептин е причината за затлъстяването!

Лептинът е хормон, произвеждан от мастните клетки. Той изпраща сигнали до мозъка ви, за да го информира, че сте се нахранили и трябва да спрете да ядете.

Той, също така, сигнализира на мозъка ви кога трябва да се включи вашия метаболизъм. Наличието на прекомерно много лептин е свързано със затлъстяването. Когато има твърде много лептин в кръвта, неговата чувствителност намалява, тъй като излишъкът блокира ефективно потока му в мозъка. Резултатът е повишен апетит и глад, както и намалена метаболитна функция.

Храни, богати на лептин

Лептинът не може да се прилага през устата, защото тялото не може да го обработи през червата. Ако имаше храни, богати на лептин, това не би имало значително въздействие върху загубата или наддаването на тегло, защото тялото не абсорбира лептин през чревния трак. Тъй като лептинът е хормон, който се произвежда в мастната тъкан, няма никакви храни, които ще доведат до повишаване на нивото му в тялото ви. Има храни, обаче, които могат да помогнат да увеличите или намалите чувствителността към лептина. Ако вашите канали за работа на лептина не функционират правилно, консумирането на такива храни може да ги възстанови, за да може мозъкът ви да изключи апетита и да започне работа метаболизма. Резултатът е, че вие ​​ще ядете по-малко и организмът ви ще метаболизира по-ефективно храната, което може да доведе до загуба на тегло.

Храни, които увеличават чувствителността на лептина

Закуската с храни, богати на протеин е първата необходимост на организма ви. Освен това се препоръчват храни, богати на фибри и листни зеленчуци. Регулирането нивата на лептин в организма и неговата чувствителност се подобрява много от редовен прием на риба.

 

7 прости упражнения, които ще намалят телесните ви мазнини!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *