Специалист: Боуен терапията лекува всичко!

dimitar dichevДимитър Дичев е дипломиран Боуен терапевт. Практикува тази уникална форма на лечение от 5 години и казва, че е удивен от положителните резултати. Ето какво споделя пред в. „Уикенд“ той за тази лечебна техника:

Г-н Дичев, какво всъщност представлява Боуен терапията?

Техниката Боуен представлява форма на нервно-мускулно възстановяване. Работи само и единствено чрез нервната система, чрез лимфната система и кръвообращението. Боуен включва леки движения, които се прилагат върху определени точки на тялото. Между всяка серия се правят паузи.

Кои състояния се повлиява добре от Боуен терапия?

Мигрена, астма, болки в кръста, гърба и крайниците, дископатия, болки в коленете, фибромиалгия, синдром на хроничната умора, депресия, безсъние, замръзнало рамо, безплодие, всякакви хормонални проблеми и др. Като обобщение спокойно мога да кажа, че няма състояние, което да не се повлиява добре.

Значи помага и при безплодие! Имате ли такъв случай във вашата практика?

О, да! Работи перфектно. Сещам се поне за 15 случая в моята практика с положителен резултат – дори в семейства с няколко неуспешни опита за ин витро зачеване. При някои нещата се случват след 5-6 сеанса, при други след година работа.

Наистина ли техниката може да се прилага дори на новородени? Означава ли, че е напълно безвредна?

Да, техниката се прилага и при новородени. И в преклонна възраст. И да, напълно е безвредна. Досега в света няма описан случай да е навредила на някого. Нашето тяло е толкова интелигентно създадено и то никога няма да навреди на себе си, просто философията на Боуен терапията е да се активира вътрешният лекар в самите нас, не се насилва тялото да работи според външни фактори – силов натиск, хормонално или медикаментозно въздействие.

Кои проблеми в детска възраст се повлияват добре от Боуен терапия?

Мързеливо око, енурезис (напикаване), колики при бебета, свръхактивни деца, епилепсия, алергии, неспокоен сън, запек, разстройство, проблеми с краката (стъпала, сухожилия), алергии, въобще много широк кръг проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *