ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо трябва да изхвърлим съдовете от меламин?

Голяма част от ярките чинийки, чаши и други аксесоари от детските съдове, предлагани в магазините, са направени от меламин.

melaminМеламинът е предпочитан материал от родителите – той е здрав, съдовете не се чупят и това очевидно е важно за тях. Но давали ли са си сметка дали този материал не е опасен?

Не трябва да се яде гореща храна от меламинова посуда, предупреждават от mail.ru. До този извод са достигнали учени от Тайван. Изследователите предложили на доброволци, разделени на две групи, да ядат супа. В първата група горещата храна била поставяна в керамични купи, а във втората – в меламинови. В продължение на 12 часа след храненето доброволците давали урина за изследване. Оказало се, че под въздействието на високите температури меламинът дава частично разграждане и попада в организма на консуматора. Веществото не се извежда напълно от тялото, а остатъчните количества се натрупват в бъбреците.

По този начин учените доказват, че горещата храна от меламинови купички и чинии причинява камъни в бъбреците. Редовното използване на такива съдове може да провокира хронично заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Защо трябва да изхвърлим съдовете от меламин?

  1. doktor каза:

    Mеламинът в ниски дози е безвреден.Което е и доказано.
    Така се и произвежда , като посуда, съгласно изискванията на европейските директиви и наши Наредби! За което има изследвания за мин. количество ppm.Използва се при производството на меламин-формалдехидни смоли,което е различно! При днешните съдове за хранене той не е в чист вид, т.е не е опасен. Естествено не трябва да се загрява във фурна. Всички произвеждани продукти имат свидетелства и отговарят на изискванията! Не се подвеждайте по глупави статии!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *