Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво можем да лекуваме със слънчогледов цвят

Слънчогледовите цветове лекуват простуда, чернодробни болести и заболявания на панкреаса и дебелото черво.

slunchЗа лечение на простуда направете следното, съветват от www.web-zdrav.ru: събират се листчетата от слънчогледов цвят и се изсипват в буркан, след което се притискат плътно, докато се набави достатъчно плътна маса. Бурканът се долива с водка или медицински спирт. Слага се капак и бурканът се оставя на тъмно, докато втечнената съставка в него придобие кафяв цвят. Така получената настойка се прецежда през марля и прибира в чист буркан в хладилника. От настойката се взема по една супена лъжица три пъти на ден 15-20 минути преди ядене. Настойката е добра за профилактика и лечение, но не се препоръчва за деца заради спиртното съдържание. Слънчогледовата настойка се пие не повече от три дни.

За лечение на черен дроб, панкреас и черва се използва меката сърцевина на зелена слънчогледова пита. Цветните листа от периферията се отстраняват, използва се сърцевината с млечните семки и цветните фрагменти по тях. Меката слънчогледова пита се прекарва заедно със семките през мелничка за месо и получената кашичка се смесва със захар в пропорция 1:1. Прибира се в стъклен буркан с надеждна капачка, държи се в хладилника. Лечебно се взема три пъти на ден по една супена лъжица в чаша чай в продължение на месец. Профилактично е достатъчен едноседмичният прием.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *