ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се лекуваме със слънчогледови семки

Слънчогледовите семки се прилагат в народната медицина за профилактика и лечение на кръвообращението и нервната система.

slanchogled_pecheneБлагодарение на правилната им употреба можем да се радваме на стабилно артериално налягане, намалява опасността от образуване на склеротични плаки по кръвоносните съдове и нервната система е стабилна, разкриват от www.web-zdrav.ru.
Как да си приготвим лекарство от слънчогледови семки?

Използват се семки в млечна зрялост. С тях напълваме половинлитров буркан – това е количеството за една доза. Семките след това се изсипват в трилитрова емайлирана тенджера. Доливат се 2 литра вода, кипва се сместа и се оставя да къкри на бавен огън два часа. Отварата се прецежда и след като изстине, от нея се изпива една водна чаша в рамките на деня. Приемат се по няколко глътки, без бързане. Един лечебен курс продължава две седмици, след което се прави 5-дневна почивка и може да се повтори. Слънчогледовата отвара дава добра профилактика на кръвоносните съдове. При хипертонични кризи подпомага нормализацията на кръвното налягане.

Суровите узрели семки на слънчогледа са богати на витамини и микроелементи. С тях си набавяме калий, калций, магнезий и цинк. Магнезият и калият са полезни за сърцето, а калцият – за костите. Цинкът нормализира работата на тимуса и помага при появата на акне. Суровите семки са отлична профилактика срещу склерозата и лошия холестерин. Добре е слънчогледовите семки да се включат във всекидневното меню. С една забележка – че “лющенето” на люспите им със зъби е опасно за емайла и е по-добре това да се прави с ръце. Търговската мрежа предлага също белени сурови слънчогледови семки. Добрата профилактична доза е една водна чаша нечистени семки на ден.

Доказано е, че похапването на слънчогледови семки успокоява нервите. Самият процес, както и съдържанието им, тушират леките депресии и състояния на тревожност. Макар да съдържат доста мазнини, семките не са опасни, стига да се похапват с мярка. Смята се също, че те могат да нормализират обмяната на веществата. Препоръчва се да не бъдат комбинирани с хляб, сладкарски изделия и шоколад.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *