Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Човечеството оглушава – виж защо!

Животът на модерния човек е твърде шумен, отчитат експерти. Установено е, че във Великобритания всеки шести възрастен има проблеми със слуха. Причината?

gluhПричина за това положение може да се окаже слушането на твърде висока музика, коментира medikforum.ru.
Учени от Финландия вече са направили мащабно изследване по тази тема. В рамките му трябвало да се проследи как шумът се е отразил на хората в рамките на едно столетие. Проверен бил слухът на доброволци от различни поколения; хората трябвало да попълнят анкета за музикалните си предпочитания, за това – колко силна музика слушат и т.н.

При анализите изследователите оценили като рисков фактор за слуха агресивния музикален фон и навика да се слуша силна музика със слушалки. За последните 20 години количеството на хората, които не могат да чуват добре нормален говор или говор на фона на други шумове – хората с такива проблеми са се увеличили с 12%. Според учените този процент ще се увеличава още.

Първоначално изследванията били ориентирани към музиканти, чиято професия ги принуждава да прекарват доста време в среда със силни звуци. Но публиката им също е подложена на мощно шумово въздействие. През 20-те години на миналия век звуците от старите грамофони в сравнение с днешните концерти са направо смешно тихи.
И никой всъщност не си дава сметка, че щетите върху слуха са необратими. Все повече хора в напреднала възраст са почти или напълно глухи, но същия проблем имат и много от по-младите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *