Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо мъниците заспиват трудно?

Много родители се оплакват, че малките им деца много трудно заспиват вечер. А дали не са ги сложили в креватчето твърде рано?

sonУчени от университета в Колорадо са изяснили, че основна причина децата да не искат да спят е неправилният избор на време за сън. Важно е детето да си легне тогава, когато вътрешният му часовник цъка за сън. Ако са го накарали да си легне твърде рано, детето се върти понякога с часове в постелята и измисля какви ли не глупости. Това за него са активни часове; с времето у него ще се изработи убеждението, че да си легнеш означава още час-два да се занимаваш с нещо, само че в леглото.

Добрият нощен сън на детето зависи от това дали се е вдигнало достатъчно високо нивото на хормона мелатонин – именно той се вдига вечер, когато биологичният часовник повелява, че е дошло време за сън. Ако едно дете си легне в 20.10 часа, нормално е двайсетина минути по-късно вече да спи. Ако обаче това не се случи, значи времето за лягане не е избрано точно. Ще се наложи да се позанимавате още с него и да го сложите в креватчето по-късно.

Нарушенията на детския сън водят до различни емоционални и психологически проблеми през следващите години.Тези изводи са валидни не само за децата, но и за възрастните: ако системно не можете да заспите, след като сте си легнали в препоръчителния час – 22.00, то значи вашето време за сън още не е дошло. Просто е: изяснете си кое е вашето време и лягайте тогава, когато клепачите ви вече са започнали да лепнат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *