Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте колко е важен сънят за малките деца!

Ако децата ви са станали неуправляеми – не им се карайте. Вината за тяхното състояние е ваша!

deteНай-вероятно става дума за това, че те не си доспиват. Нещата не опират до неправилно възпитание, а до недостатъчното количество сън.
Британската психоложка Таня Байрън, която е съветник на правителството в детските политики, смята, че недоспалите деца стават агресивни и неуправляеми, имат лош апетит и слаби оценки в училище. По нейни преценки недоспалите деца на Острова са около два милиона. Някои от тях имат нарушения на съня заради различни заболявания, но те са сравнително малък процент, описва medikforum.ru. У 65% от децата сънят просто не достига физически, проблем, за който родителите не си дават сметка. Голяма част от тях дори не знаят колко всъщност трябва да спят децата им.
Най-често децата губят от съня си, висейки пред телевизора или компютъра, или пък се занимават с други неща, но не си осигуряват регулярните 8-9 часа сън. Родителите не са настоятелни в изискването си децата да лягат достатъчно рано, за да са отпочинали на сутринта. В резултат на това децата дремят през деня където ги настигне сънят – включително на уроците в клас, или стават през нощта да похапнат и да пият газирани напитки. Това не само формира лоши навици за цял живот, но и уврежда подрастващия организъм.
Други родители пък разбират препоръките за здрав продължителен сън съвсем превратно. Цитира се случай с двегодишно момиченце, което дълго време било упоявано с течен парацетамол, за да спи дълго. По-късно се изяснило, че родителите на клетия мъник са наркозависими и не искали разплаканото посред нощ дете да буди и тях. От време на време тези “родители” давали на отрочето си и диазепам, за да се успокоява. Осигуряването на дълбок сън по този начин не просто е неправилно – то е осъдително и никой не бива да си представя, че е възможно да го практикува.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *