Ето как може да се спаси една отрязана ръка!

Млад китайски работник преживя кошмара да остане без ръка. По време на работа човекът се заплеснал и това било достатъчно фабричната машина да му отреже ръката в областта на китката.

rukaЧовекът живеел в малко градче, където няма специализирани клиники. Местните лекари му направили обезболяващи инжекции, сложили ръката в торба с лед и изпратили зашеметения мъж в областния град Чанша.

Там лекарите предприели необичаен ход. Те обработили осакатената ръка, за да не се развие някаква инфекция. Отрязаната част пък “монтирали” в единия от глезените на жертвата. Разсъждавали така: от инцидента е минало много време, описват от kp.ru. Наранените части на ръката били допълнително травмирани и имало размазани участъци. Нобходимо било лечение, преди обратното пришиване на отрязаната ръка. Но през това време отрязаната част трябвало да запази в добър вид всички тъкани, кръвоносни съдове и нерви. Така бил избран вариантът за временно вграждане на ръката … в крака на пациента.

Лечението продължило около месец и през това време ръката на наранения мъж започнала да заздравява. Отрязаният фрагмент видимо бил в добро състояние. Дошло и обратното пришиване. Сега лекарите признават, че са имали всички мотиви да почистят раната на осакатения човек и да го лекуват, след което да го изпратят вкъщи с една ръка. Но сърце не им дало да сторят това: млад човек, а кой ще го вземе на работа с една ръка! От ръцете зависят бъдещите му години!

Сега необичайният пациент е както по-рано с две ръце. Пришитата е възстановила кръвоснабдяването си, чувствителна е, човекът може да си мърда пръстите. Рехабилитацията ще продължи още много дни, но важното е, че ръката все пак е на мястото си!

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.