Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамин D “замразява” множествената склероза

Витамин D тепърва ще доказва всички свои полезни свойства! Изследвания на учени от университета “Джон Хопкинс” разкриват, че благодарение на него гръбначният и главният мозък могат да останат незасегнати при множествената склероза.

витамин-DСпоред учените витаминната терапия може да се окаже по-надеждна и перспективна от медикаментозната, която се прилага сега.

За какво става дума, обясняват от meddaily.ru. При множествената склероза имунните клетки атакуват собствените нервни клетки, като разрушават обвивката им. Това се отразява върху предаването на сигналите, свързани с движения, говор и др. Поради автоимунна реакция собствените нервни клетки се разпознават като чужди, агресивни. Т-клетките се струпват в лимфните възли, а оттам се отправят към невроните. Ако един болен човек приема витамин D, той блокира Т-клетките в кръвоносните и лимфните съдове и те не могат да достигнат до гръбначния и главния мозък, следователно негативните прояви на заболяването се потискат.

Прилаганите сега лекарства на практика потискат имунните реакции и човекът с множествена склероза може да бъде спасен от симптомите й, но става уязвим на вирусни и възпалителни заболявания. Витамин D също блокира имунната система – но при необходимост приемът му може да бъде спрян и това е достатъчно, за да се “размрази” имунната система. Щом инфекцията бъде победена – приемът на витамина може да продължи и множествената склероза отново да бъде “замразена”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *